Cmimet e derivateve

Viteve të fundit në Kosovë është rritur dukshëm numri i kompanive të derivateve të naftës. Kompanitë që kanë kapital më të madh, apo siç njihen në vend, kompanitë e mëdha, derivatet e naftës i importojnë nga vende të ndryshme të rajonit dhe të Evropës, ndërsa ato më të vogla furnizohen nga kompanitë e mëdha.

Por, megjithatë çmimet e derivateve të naftës mbesin të ndryshme, varësisht nga pompa, lokacioni apo edhe rajoni. Edhe pse thuhet se çmimet përcaktohen nga bursat ndërkombëtare, kur atje ka rënie, një gjë e tillë nuk vërehet në Kosovë, thonë njohës të çështjeve ekonomike dhe qytetarët.

Mirëpo kjo nuk është dukuri e re në tregun e Kosovës. Rënia e çmimit të naftës në bursat botërore nuk reflektohet në Kosovë.

1 litër naftë ose benzinë është 1.24 €.

Abonohu per Newsletter

M
F
Kontakti

AMRKS

Str. Eduard Lir nr. 158, Arbëria

10000 Prishtina, Republic of Kosovo

(0) 800 50800

Email: info@amrks.org